24.10.2018 Районний семінар вчителів зарубіжної літератури

Дата публікації допису: 5 груд. 2018 21:47:24

Жовтневий день зібрав вчителів зарубіжної літератури у Пісківській ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Приводом для зустрічі став районний семінар, який відбувся 24 жовтня під гаслом «Урок зарубіжної літератури як синтез мистецтва».

Колеги мали змогу переглянути фрагменти уроків вчительки за рубіжної літератури вищої категорії Блик А.М. у 7 класі на тему: «В.Скотт – засновник історичного роману. Історія і художній вимисел у романі «Айвенго», та фрагмент уроку у 5 класі на тему «Змалювання протистояння щирих людських стосунків фантастичному світу зла в казці «Снігова королева»», який показала вчителька зарубіжної літератури першої категорії Руденко О.А. Цікавим та змістовним був виступ «Синтез мистецтва у формуванні естетичної культури учнів на уроках зарубіжної літератури».

Як відомо мистецтво має вплив на внутрішній світ людини, її уяву та думки. Тому доречною була практична заняття психолога Гарасимчук Г.М., у формі арт – терапії з теми «Арт – терапія як інструмент розкриття творчого потенціалу та сприйняття художнього твору на уроках зарубіжної літератури».

Заключним моментом цього семінару був виховний захід під назвою «Бал літературних героїв», який підготували Блик А.М. та Руденко О.А. Всі присутні на цьому заході мали змогу поринути в світ музики, танцю, художнього читання, декламації і святкового настрою.

Фото...