09.11.2018 Святкування Дня української  писемності та мови

Дата публікації допису: 28 груд. 2018 22:25:08

9 листопада відбулося святкування Дня української писемності та мови в Пісківській ЗОШ I-III ступенів. У нашій школі цю дату відзначають щороку. День почався з тематичної лінійки «Є у світі багато мов, але наша найкраща у світі». Вчителька української мови Дуб’яга Л.І. познайомила учнів з виникненням писемності, розказала про багатство і красу української мови та актуальність цього свята сьогодні.

Для учнів 5-7 класів проведено квест «Мовно – літературний вояж». Це був просто захоплюючий варіант позакласного заходу з української мови. Учні побували на станціях, де виконали цікаві завдання, які розширили їх знання про красу та багатство української мови. Переможцем стала команда 7 класу «Мовознавці»

Усі команди, які брали участь у квесті, отримали солодкі призи. Для учнів початкових класів була проведена цікава вікторина «Рідна мова калинова». Найактивнішими знавцями рідної мови стали Жванко П., Левчук В, Федоренко Б. Старшокласники разом з учителями української мови та літератури долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності з метою виховання мовної культури, пропагування грамотності. День української писемності об’єднав дітей і вчителів і показав прояв почуття любові до рідної мови та своєї України.

Фото...